Putovní výstava projektu Laus Archaeologiea Klenoty z hlubin věků zamířila do Chrudimi

Projekt Laus Archaeologiae:
Na konci roku 2011 vznikl z iniciativy Mgr. Tomáše Libánka projekt s názvem Laus archaeologiae (Sláva/chvála archeologie) jehož hlavní snahou je popularizace archeologie a archeologické práce v Pardubickém kraji (dále PK).
Cílem projektu je představit v pásmu výstav interaktivní a popularizační formou nejzajímavější nálezy ze sbírek muzeí zřizovaných PK a ukázat rovněž široké veřejnosti význam archeologie jako takové. Právě zájem široké veřejnosti je důležitý při záchranně archeologických památek, které jsou ohroženy např. stavební činností nebo nelegálním vykrádáním archeologických lokalit.

Výstava Klenoty z hlubin věků, archeologie Pardubického kraje:
Výstava „Klenoty z hlubin věků, archeologie Pardubického kraje“ bude putovní napříč PK. Hlavním důvodem je aktivace zájmu o archeologii v jednotlivých oblastech. Moderní design zajištěný architektem výstavy Ing. J. Pavlišem (spol. INSPA) a agenturou TAH je nedílnou částí celé exhibice. Poutavé archeologické nálezy budou doprovozeny atraktivními fotografiemi pana T. Kubelky. Na co se návštěvníci mohou těšit? Tak např. na slavnou maskovitou sponu z Mikulovic, meč z Žampachu, zlatý poklad ze Srchu nebo fragment čínské čajové misky dynastie Ming z Chrudimi.
Od 8. 2. do 4. 4. 2013 je výstava k vidění v Regionálním muzeu v Chrudimi!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář